Spackspuiten

Spuitwerk is de laatste jaren enorm populair geworden. Met name in nieuwbouw woningen en utiliteitsbouw wordt deze manier van muur en plafond afwerking veel gebruikt. Het is een snelle, duurzame en mooie manier om een ruwe muur af te werken. De producten die wij gebruiken voor het spuiten van muren zijn van Brander.


Wat is Spackspuiten?
Een afwerking waarbij pleister onder hoge druk op het te bewerken deel gespoten wordt. de pleister wordt verneveld en hiermee kan een fijne of grove textuur behaald worden . Het spuiten wordt ook wel spacken genoemd en is een bewerking die tegenwoordig in alle nieuwbouw-woningen toegepast wordt als wand en plafond afwerking.

Spack is een product dat in twee lagen wordt aangebracht. De eerste laag wordt vlak uitgepleisterd, zodat het lijkt alsof het een vlak gestukadoorde wand is. Vervolgens wordt er en structuur aangebracht op het moment dat de eerste laag droog is. Door verschillende technieken is het mogelijk om bij de laatste laag verschillende structuren aan te brengen. Zo ontstaat het verschil tussen grof en fijn.


Materiaal:
Brander is al tientallen jaren de eerste keus van de professionele stukadoor/afbouwer voor alle spuitpleisters.

Spuitpleister is een relatief modern product in de bouwindustrie, met name in de afbouwsector. De toenemende voorkeur voor vlakke ondergronden en daardoor voor afwerking in dunne lagen in combinatie met structuur, verklaart het succes van spuitpleisters. De arbeidsbesparing die spuitpleisters opleveren speelt in dat proces uiteraard ook een belangrijke rol.

Er wordt met drie belangrijke producten gewerkt. Het eerste product is Brandercrystal. Brandercrystal is een zeer hoogwaardige spuitpleister die toepasbaar is in de meest kritische bouwomstandigheden. Daarnaast gebruiken we afbouw Branderspack S. Een economische spuitpleister voor de afwerking van plafonds en wanden. Als derde product wordt de handpleister Branderplast gebruikt. Een uitstekend product voor alle reparatiewerkzaamheden.

Het is ook mogelijk om de spack te leveren in verschillende kleuren. Afhankelijk van de fabrikant is er een kleuren range van 8 tot 20.000 kleuren. Een spackpleister op kleur kost wat meer en er zit altijd een levertijd op.


De verwerking:
Zowel Brandercrystal en Branderspack S worden machinaal aangebracht. Zowel in nieuwbouw woningen als in renovatie objecten kunt u door ons laten voorzien van spack. Spack geldt vandaag de dag steeds meer als standaard afwerkinglaag voor wanden en plafonds.

Aangezien spackspuiten een machinale wijze is van aanbrengen is het noodzakelijk dat er goed afgeplakt wordt. Het is een verfproduct dat niet eenvoudig te verwijderen is van radiatoren, plinten en kozijnen. Wij verzorgen uiteraard dit afplakken zodat het product precies op de goede plaats wordt aangebracht ZONDER dat de rest van het huis onder de spack komt te zitten.

 


http://www.brander.nl

 
Stucadoor Richard.nl, copyright 2009-2013 alle rechten voorbehouden